Over ons

Bij Nature’s Gold wordt een jaarrond witlof geproduceerd in een breed scala aan verpakkingen. Per jaar wordt 6 miljoen kg witlof geproduceerd. Ons product wordt uiteindelijk geconsumeerd in onder andere België, Zuid-Frankrijk, Nederland, Duitsland, Polen, Oostenrijk, Zwitserland en de VS.

0

Werknemers

Dagelijks zijn op beide locaties samen circa 45 personen aan het werk.

0

Miljoen kg witlof

Jaarlijks wordt op beide locaties samen circa 6 miljoen kg witlof geproduceerd.

0 t

CO2 Reductie

Door middel van onze zonnepanelen is de jaarlijkse CO2 reductie ruim 220 ton.

Kwaliteit boven kwantiteit

Bij Nature’s Gold gaat kwaliteit en continuïteit voor kwantiteit. Continuïteit in de levering van een kwalitatief hoogwaardig product heeft ervoor gezorgd dat we gegroeid zijn naar het bedrijf dat er nu staat.

Diversiteit in verpakkingen

Op 1 september 2018 zijn we gestart op onze tweede productie locatie. Hierdoor kan de productie in Zundert verder worden geoptimaliseerd en kunnen we een grotere diversiteit aan verpakkingen maken. In Zundert produceren we kroppen vanaf 150 gram en in Langeweg kroppen tot 150 gram.

In Zundert richten we ons met de oogst op verpakkingen van 5 kg in verschillende dozen en kistjes. In Langeweg richten we ons op allerlei verschillende soorten kleinverpakking: schaal met rekfolie, flow-pack op schaal, kilo zakken, etc., etc.

Vanaf seizoen 2019-2020 wordt er 220 hectare aan wortels voor ons geteeld, op circa 30 verschillende percelen. Deze percelen zijn verdeeld over het Zuidwesten van Nederland, de Noordoostpolder, Flevopolder, België en Noord-Frankrijk.

Op locatie Zundert is er voor de wortels een bewaarcapaciteit van 5.200 kisten (à 2 m²).

In Zundert hebben we 15 trekcellen met een capaciteit van 224 trekbakken à 1,2 m², plus een reserve cel van 168 trekbakken. In Langeweg hebben we 4 trekcellen van 4 rijen. Elke rij heeft een capaciteit van 87 trekbakken à 1,2 m².

In totaal zijn dagelijks circa 45 mensen voor ons aan het werk, om witlof in te planten, te telen, te oogsten en te verpakken.

Onze afzet wordt georganiseerd door BelOrta. BelOrta draagt zorg voor het leveren aan verschillende retailkanalen, exporteurs, groothandelsmarkten en groentespeciaalzaken.